camillap.blogg.se

Studerar färg och form i inredning på Vindelns folkhögskola

mönstermani

Publicerad 2013-01-19 12:27:48 i Allmänt,

Vi håller som sagt på med mönster just nu, tanken var först att vi endast skulle hålla på i två veckor men det har blivit förlängt en vecka tack och lov. Dels finns det så mycket att testa på men jag absolut älskar att göra mönster. Det är så otroligt roligt! Det tror jag faktiskt att hela klassen tycker, nästan iaf :)
 
Detta är ett mönster jag nu, en lördagmorgon har knåpat ihop. Inte alls svårt och med lite inspiration från kära pinterest så klippte jag ut en fyrkant av papper och kladdade på lite svart färg och vek ihop på diagonalen. Vek sedan upp den, knäppte kort (har ingen scanner hemma) och fixade lite i photoshop. Så otroligt enkelt men jättekul! Snyggt som kakel hade det varit :)
 
Jag tänker mönster mönster mönster mönster... :D

Tillbaka från jullov

Publicerad 2013-01-08 22:09:11 i utbildning,

Ojojoj, nu är vi tillbaka från jullovet som var i 3 veckor. Såklart gick tiden extremt fort men skönt var det!

Hur som helst så kommer vi de tre första veckorna ha tryckteknik, på tyg, tapet och lite annat. Vi ska få göra en liten kollektion till slut vilket ska bli oerhört kul! Men här är lite bilder från det vi gör nu. Bilden med kryss är" afrikansk mjölbatik" där man blandar vatten och mjöl (lite tjockare än pannkakssmet), häller i en behållare och klämmer ut och gör ett mönster. Antingen på fri hand eller efter en mall. när mjölblandningen torkat så målar man över det man vill ha målat och när färgen torkat så knåpar man bort mjölet och så får man ett mönster. :)
Andra bilden använde jag maskeringstejp och rollade sen på med svart färg. Mkt enklare och roligare tycker jag som gillar raka linjer och ett mer gradiskt uttryck.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela