camillap.blogg.se

Studerar färg och form i inredning på Vindelns folkhögskola

fotouppgift

Publicerad 2012-10-29 00:14:00 i Allmänt, foto, utbildning,

Vi fick en uppgift på tillvalet som man fick göra om man ville. Och det var att man skulle välja en låt, vilken som helst, och ta ett foto som fångar rätt känsla av låten. Jag valde Jonathan Johansson - Stockholm, en riktigt riktigt bra låt! Och då fick jag en idé om hur jag ville göra först men jag väntade ett par dagar och tänkte igenom men så blev det till slut denna bild: 
(En bra ögonblicksbild då jag först inte tänkte att den kommande bilen skulle vara med ;P )
Här är resultatet efter att snabbt ha redigerat bilden i PS. Jag blev väldigt nöjd faktiskt, den passar bra till låten tycker jag :) 

Diamond

Publicerad 2012-10-24 22:19:51 i utbildning,

Som tidsfördriv i väntan på att ett annat projekt jag gjort i skolan skulle torka så passade jag på att vika färgglada diamanter. Vet ej vad jag ska ha det till men origami är rätt kul ändå :D

MySpace

Publicerad 2012-10-22 23:28:00 i Allmänt, foto,

I lördags hade pingstkyrkan en ungdomskonferens i Holmsund som heter MySpace. Min kära man och en del av vår församlings lovsångsteam var där och ledde lovsång under lördagen. Jag åkte dit på kvällsmötet, och passade på att även då knäppa kort samt lyssna på en väldigt bra predikan som handlade om Guds kärlek till mig.. och dig såklart. Vi som individer helt enkelt. Efter mötet var det en konsert med ett gospelband som jag nu inte minns namnet på. De gå iaf på en skola i Mellansel (var nu de ligger), och de var riktigt riktigt bra! Tydligen är det t.o.m folk från AMERIKAT som kommer hit för att gå den så.. då borde den va rätt bra. Sen kan man ju inte direkt stå still när det är gospel :D Nej, de var riktigt riktigt bra!

U:NIGHT

Publicerad 2012-10-22 23:06:00 i Allmänt, foto,

Förra helgen, den 13e, så hade ungdomsarbete i min församling (Umeå Bibelcenter) "U:NIGHT", då de fick bjuda med kompisar till kyrkan där de hade tävlingar, gratis fika, häng och en massa skoj! Då var jag där och hjälpte till med lite diverse saker men så passade jag på att knäppa lite kort :) btw så var temat för kvällen VÄRME ;)
 

bildkomposition

Publicerad 2012-10-14 16:55:58 i utbildning,

Här skulle vi använda oss av varma och kalla färger för att skapa ett "landskap". Och sedan lägga på olika grejer så att man fick se hur de förhåller sig tillsammans, och vad man får för känsla när man lägger de på ett visst sätt. 
Den sista bilden blev resultatet, den hade mest balans :)

foto

Publicerad 2012-10-14 16:50:45 i foto,


Här är lite fler random pics. Den första är på två böcker jag fyndat på second hand, en om foto och en om typografi (tummen upp)!
 
Även dessa är tagna med en Canon 60D :)

foto från vårt kök

Publicerad 2012-10-14 16:47:50 i foto,

Här är 4 close up-bilder på vårt kök. (Basilikan på sista bilder är numera begravd ;P )
 
Dessa är precis som bilden på vår kökslampa tagen med en canon 60D och ett teleobjektiv.

Foto

Publicerad 2012-10-14 16:44:00 i foto,

Tyvärr har jag ingen egen kamera än, vilket suger fett! Men jag hoppas att det ska bli så :D
Hur som helst så här har jag tagit en bild på vår kökslampa från Lagerhaus med mammas kamera som är en Canon 60D och jag tog den med ett teleobjektiv. Riktigt nöjd blev jag, och lampan är fett snygg! :D

Kanelbullens dag

Publicerad 2012-10-14 16:41:34 i Allmänt,

Till kanelbullens dag bakade jag stora goda bullar till brudarna i klassen :) Det är alltid kul att gra andra glad även om det bara är en sådan liten sak som en bulle :)

planritning

Publicerad 2012-10-14 16:37:00 i utbildning,

Här är en bild på mitt sovrum som jag ritat upp. Väggarna är utvikta så att man kan se var dörren och fönstret sitter exakt (med höjd osv). Man kan ju göra en utan det där man bara markerar enkelt istället :) Denna är nog i 1:50 om jag inte minns fel ;P

Foto, Design och Reklam

Publicerad 2012-10-14 16:34:00 i foto,

Här är lite bilder från när vi var i studion och lärde oss använda en och två lampor. En softbox, en beauty edition och ett paraply :)

färglära

Publicerad 2012-10-14 16:33:01 i utbildning,

Detta är också en sak vi lärt oss, färglära. Så nu har jag hyfsad koll på hur man ska tänka när man är i en färgaffär :) Vi fick också blanda ihop olika färger själv efter olika saker vi hittade ute i naturen. Låte barnsligt kanske men man lär sig faktsitk vad det är för olika färger i en färg ;P BTW, visste ni att om man blandar alla färger så blir det grått?! Jag har då alltid trott att det blir brunt :P
fär

skuggor

Publicerad 2012-10-08 20:04:00 i utbildning,

Skuggor gick vi också igenom, och det är mycket roligare. Här måste man ju använda suddet väldigt mycket och att gnugga med fingrarna eller hushållspapper (då får man inte fingeravtryck :P )

perspektiv

Publicerad 2012-10-08 20:01:00 i utbildning,

Sedan gick vi vidare på att rita perspektiv. På båda bilderna har jag ritat ur tvåpunktperspektiv.
Detta gjorde jag ju även på design högskolan då jag läste designkommunikation. Men där gick vi mkt längre och ritade elypser och sådant.. alltså typ bildäck osv. Men det är inte min grej, det är riktigt svårt! :P
Annars kan jag tycka att bilderna i sig blir rätt coola, inte den jag gjort till en by utan mer den första bilden isf :)

Ritteknik

Publicerad 2012-10-08 19:45:00 i utbildning,

Vi har också hållit på lite med ritteknik under ett par intensiva dagar. Det är ju något man vill kunna hyfsat iaf om man ska jobba med inredning på ngt sätt sen :) Vi fick börja med att måla mellanrumsformer... alltså se formerna utanför objektet man målar och då på ett enklare sätt få fram det önskade. Svårt till en början men sen så, när man fattar grejen är det mkt enklare.
Första bilden har jag ritat med kol, och gjort en blandning av mellanrumsformer och fyllt i delar av objektet för att skapa ett mönster.
På andra bilden har jag ritat med blyerts. Det tog längre tid eftersom det är mer detaljer. Men här ser ni mer av det jag menar. Att man ritar formerna runtom istället, för de är oftast enkladre att ta till sig och rita ner på pappret än att jag skulle ha målat av stolen.

Foto, Design och Reklam

Publicerad 2012-10-08 19:41:00 i utbildning,

På onsdagar i skolan har vi tillval. Och jag har såklart valt det roligaste nämligen foto, design och reklam. :D vi får lära oss hur mkt som helst om foto, kamerateknik, studio, dataprogram osv.. allt det vi vill helt enkelt på ngt sätt. Och det roliga va att jag hittade denna bok på röda korset för 20spänn, det är dels 2an av en bok som heter "Foto glädje". Har dock inte läst den än men det är kul att ha hemma! :D
(det var ett omslag på boken som jag har tagit bort. Under var boken helt svart och det var mkt snyggare.)

Land Art

Publicerad 2012-10-08 19:30:00 i utbildning,

Vad är Land Art? Well.. ja först och främst är det naturliga material oftast man jobbar med. Vi gjorde så att vi har mycket ute i skogen och fick kolla runt. Även här kan man använda sig av fyrkanten för att hitta ngt intressant i ngt som är så stort. Oftast ser man inte träden för att skogen är i vägen.. :P Hur som helst, när vi hittade ngt så ska man förstärka det på ngt sätt. Och hur man gör.. ja det finns inte rätt och fel såklart ;P såhär såg några av våra ut: 
(denna hittade jag men ville inte "förstöra" den - en fyrkant i en trekant :) )
en fallen stock som man ville förstärka djupet och att det blev en gång bort. (syns inte så bra ut på bilden, det var mkt bättre IRL)
Och här förstärks en klyka på ett väldigt enkelt sätt. Antingen så kan man fortsätta jobba med det eller så är det klart ;P
Här gjorde jag och två till en väjningsskylt i en trevägskorsnig i elljusspåret på Mariehem ;P
 
Det är inget jag skulle vilja hålla på med resten av livet direkt men man lär sig att se små saker i det stora och att få igång sin kreativitet. Sen om det är snyggt eller inte det är ju en helt annan sak ;P

Mirror on the wall

Publicerad 2012-10-08 19:23:00 i inredning,

Äntligen fick jag det gjort. Har haft en vägg hemma i sovrummet som varit så tråkig! Men efter att jag kom hem från Granö så kollade jag på väggen och fick fnatt och efter 20 min så var väggen klar och jag var nöjd! Känns toppen :) Spegeln är jag mest nöjd med för det är en hemmagjord imitation av den riktigt snygga men DYRA spegelnjag vill ha. Min egna kosta dock bara totalt 110kr med spegeln och skärpet :)
(bilden är tagen med mobilens kamera ;P)

Granö uppgifter

Publicerad 2012-10-08 19:13:00 i utbildning,

I Granö blev vi indelade i grupper där vi fick göra något som passade in på stället. Hela detta område vi var på är inspirerat av fåglar och skulle så göra ngt som var det. Vi fick dessutom en varsin sak (äpplen, paraplyn, böcker, kläder och en blomkruka) som vi skulle använda denna möbel eller installation till. Det tog ett par timmar innan alla var klara men min grupp, vi gjorde en pocketbokhylla som samtidigt fungerar som ett bokmärke (vi fick bara använda naturliga material btw). Såhär blev den:
 
En annan grupp gjorde det bokstavligt och gjorde ett hängande fågelbo till äpplena :)

Granö

Publicerad 2012-10-08 19:04:00 i utbildning,

Vi åkte även till Granö över en dag. Där finns dessa fantastiska små stugor som "hänger" i träden. Otroligt häftigt och snygg vare dessutom inne i stugorna. Just nu finns det bara 2st men jag tror de hade planer för att bygga fler. Personligen hade jag aldrig sovit där, är alldeles för höjdrädd. Dessutom var det inte det billigaste :P
 

En första uppgift

Publicerad 2012-10-08 19:00:00 i utbildning,

Vår första uppgift var att vi alla samtidigt skulle måla på en stor papp som vi tejpade över och under hela bordet. Vi hade valt ut kanske 20 ord, känslor i detta fall, som vi kände för att starta på skolan. därefter skulle vi måla vad vi kände när vi hörde varje ord. Efter ca 1-5 min så var det dags att snurra på pappret så man fick en ny yta hela tiden. När hela pappret TYP var täckt så fick vi gå runt med "fyrkanten" (ett papper med en utklippt fyrkant för att kunna se mindre detaljer i det stora hela) för att hitta ngt som tilltalade oss. Sedan beskriva varför och hur jag tänkte. Kanske låter som en väldigt enkel och "barnslig" uppgift men det får en att komma in i det kreativa tänkandet. För det hade man inte från början =)

nystart

Publicerad 2012-10-07 22:22:54 i Allmänt,

Nu börjar vi på en ny kula med en ny blogg som handlar om min väg in i framtiden. Speciellt nu när jag ÄNTLIGEN har börjat plugga färg och form i inredning på Vindelns Folkhögskola. Ni får följa mig mest i bilder eftersom vi är mest praktiserar än ha teori. ENJOY!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela